Wysłany: 2006-07-05, 13:16 Od dziś pisanie tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Nie jestem zwolennikiem tej metody, ale tylko w dziale Inne mogą pisać wszyscy (chyba, że tam też dotrą spam-boty, ale żaden wątek nie ma wystarczającej popularności : ) - reszta musi się logować.
Nie utrudnia to specjalnie życia, bo na 95% aby coś napisać, trzeba się zrejestrować.
Jeszcze co do ortografów - temat stary jak świat, nie wszystko zostaje wychwycone, osoby mające styl "wszystko z małej", "nie" z innymi wyrazami losowo i brak polskich liter będą miały poprawione tylko bardzo rażące błędy, a ci co chcą pisać po polsku to tylko pogratulować i mogą po wskazówce, jaki jest błąd, sobie wyedytować post i poprawić. Jeśli ktoś nie chce poprawiania jego postów, niech mi da znać na priva.
Poprawianie ortografii ??? Za daleko posunięty ruch. Niech ludzie pisza jak chcą. Rozliczą ich czytelnicy. Ważne, zeby nikt nie ingerował komus w posta w imie "poprawności ortograficznej" czy innego pretekstu dla własnej wygody.
Poprawnosc ortografii to nie przymus a standard na forum - przeciez to jak piszemy mowi wiele o autorze notki. Dodatkowo nalezy szanowac takze innych userow forum, a czytanie notki gdzie mamy "kfiatki" : Ktury, chociaszby, jestem, cheroiczny[sic!] raczej nie napawają optymizmem.
A WORD nie gryzie - czemu nie pisac notek w Wordzie, ktory sprawdzi bledy a potem wrzucac je na forum?
Poprawiane są tylko bardzo rażące błędy (i to też nie zawsze) i tylko osobom, które ("na oko") zwracają na to uwagę - ot przeczytam, stwierdzę że ktoś się pomylił (nawet literówka) to poprawię lub nie (ja lub nie ja : ) - można potem wyedytować i skasować poprawkę lub poprawić, nie wymagam abyście pisali poprawnie - co kto lubi, ale ja jestem za ogólnie pojętą poprawną polszczyzną.
Logowanie tlyko wtedy, kiedy forum przzywa "kryzys", czyli np.spam-boty, natarczywe prawiczki i inne chamstwo.
Co do ortografii. Moim zdaniem, wiele osób nie umie pisac poprawną polszczyzną i tego nie zmienimy. Poprawianie postów, edycja i inne czary, które rzekomo mają podtrzymac "poziom" wypowiedzi użytkowników, może jedynie źle wpłynąć na całokształt. Niech każdy będzie swoją autonomiczną strefą, pisze jak chce i umie. Jedynie będzie rozliczany przez swoich interlokutorów na forum.
Ja jestem w 100% za tym zeby sie logowac by coś napisac ale raczej przeciwko poprawianiu błędow...
Ten temat był juz (co najmniej) raz poruszany na forum...
Jak dla mnie to ,ze pisze z błędami ne świadczy bynajmniej o tym ,ze ne mam szacunku dla innych forummowiczow i ne umiem obslugowac programiku do ich poprawiania... Czepianie sie o bledy jest czepianiem sie samym w sobie bo jak ktos chce sie doczytac z posta to sie doczyta bez wzgledu na ilosc bledow i literowek a i dzieki nim czasem uśmiechnie sie pod nosem widzac jakie buractwa w pisowni inni potrafią popełniac
heh juz wystarczy ,ze w szkole za to nękają... żeby tylko tam...
Może masz wyłączone cookie albo dziwnie poustawianego mIEsia, ewentualnie poszukaj opcji zapamiętywania haseł i zaznacz "pamiętaj mnie" (nie wiem czy jest bo ciągle zalogowany jestem : ] )
no ja bylam niewierna ale juz sie poprawilam, zaufalam przegladarce i jest ok ;]
a problem polega na tym, ze nie wiem co tam mozna wrzucac. teoretycznie nie tylko info o koncertach. nie wiem jednak czy impreza pod tytulem "wystep zespolu tanca irlandzkiego" sie kwalifikuje. i czy w ogole ludzi to zainteresuje
Można wrzucać kompletnie wszystko co jest związane z rockiem, reggae, elektroniką i podobnymi stylami nie tylko związanymi z muzyką (akcje społeczne, folk, zloty, fantastyka, opera, festiwale filmowe itp )
Raczej nie usuwamy stamtąd informacji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum