d0ti - nawet jak ci w szkole/na studiach wciskają C, to wiedz, że tylko dlatego, żebyś potem sięgnęła po C++, bo C to podstawa - podstawa do C++. A dopiero C++ jest podstawą/startem przy programowaniu (współcześnie w dużych formach informatycznych bez Javy lub C# (technologia .NET) ani rusz).
A z książek to najbardziej lubię te przeczytane w innych językach (ostatnio - literaturę hiszpa?ską):
JD Salinger - The Catcher in the Rye,
W Golding - The Lord of the Flies
T Pratchett - The Wyrd Systers
J Valera - Pepita Jimenez
Ulubionej nie mam, ale polecam Władcę Much (2 pozycja)
Ja uwielbiam ksiazki z duza iloscia kolorowych obrazkow, miekkiej oprawie i minimum tekstu .. np. Ulotki KAU-flandu. a poza tym:
UBIK - Philip K. Dick (reszta opowiadan tez)
Mistrz i Małgorzata - Michał Bułhakow (jedna z niewielu ciekawych ksiażek jakie możnabyło przeczytać w szkole sredniej - d0ti!!! )
DIUNA - cala seria - Frank Herbert
Oj Jarek widze ,ze Cie coś ten wyjazd do Hiszpani spaczył Bo teraz tylko Hiszpania i Hiszpania
Biedny Quasi... to pewno przez te co piątkowe ulotki heh to ja powinnam chyba napisać w takim razie ,ze najbardziej lubie książki z duuuużą ilością obrazków tylko ,ze czarno-białe ale i prawie minimum tekstu tylko bardziej ambitne niz ulotki i z Japonii
Wieniedikt Jerofiejew? Zaraz sobie język połamie Nocny dozorek był nawet bardzo fajny więc może coś w tych ruskich książkach jest hmmm... cza sie tym zainteresować
Ulubionej nie posiadam - zbyt wiele książek przewija mi się przez ręce co roku, ale pamiętam jakiego kopniaka dostałem dość dawno temu czytając fenomenalny "Wielki Marsz" Stephena Kinga. Z resztą zdecydowana większość jego książek potrafi mocno wpłynąć na psychikę - "Smentarz dla zwie?aków", "Miasteczko Salem", "To" czy nawet doskonale zekranizowana "Skazani na Shawshank". Natomiast z epoki popkultury Neil Gaiman i "Ameryka?scy Bogowie" czy też "Nigdziebądź".
Od siebie polecam jeszcze książkę "Kłamca" autorstwa mojego przyjaciela, Jakuba ćwieka. Czytałem wiele jego opowiada?, ale tutaj dał naprawdę do pieca, bo "Odkąd nie ma Boga, anioły nie grają fair...".
Tyle na początek
_________________ It’s serenity
In a place where I can hide
I need serenity
Nothing changes, days go by...
S. King rządzi! Taka prawda....a dlaczego jego ksiazki sa dobre? bo w odróznieniu od innych zle się konczą:)"..Marsz" był genialny, zaś z ekranizacji poleciłabym jeszcze "sztorm stulecia"(o ile nie pomyliłam tytułów), no i do "zielonej mili" tez raczej nie ma jak się przyczepić w odróznieniu od "Cujo" które okazało się (jak dla mnie) tandetą zarówno w wersji ksiazkowej jak i ekranizacji. teraz dostałam jeszcze "Dolores Claiborne", mam nadzieje że dobra, cieniutka- wiec powinnam połknąc w weekand.
Jak dla mnie king ostatnio rozmienił się na drobne.Tak jak jego wcześniejsze powieści i książki były całkiem niezłe, to swego czasu miał tendencję do pisania jakiś masakrycznie wielkich tomiszczy, któe nie mieściły się do torby, a nużyły pierwszych stu stronach. Od tamtej pory nie dotykam książek tego pana...
Kurde, zadna ksiazka tak mnie nie powalila jak ta! Nawet nie wiem dlaczego, bo w sumie nie jest wybitna, ale zakonczenie powala.
Jesli lubicie zaskakujace ksiazki, przy ktorych ciezko dojsc o co chodzi a zarazem rozbawiaja do lez, polecam wszystko Tomasza Piątka.
Na pewno wielu z Was slyszalo o Heroinie, ale akurat ona jest najmniej ciekawa.
Jesli ktos lubi fantasy, to napisal ón sage "Ukochani Poddani Cesarza" => system totalitarny w Tolkienowskim wydaniu; ogólne egalite, nie mozna nawet mowic o innych rasach, sa tylko ludzie, mniejszosc narodowa No.1 (krasnoludy) i mniejszosc narodowa No.2 (elfy). Krew, tortury i trup scielacy sie gesto. tylko dla ludzi o mocnych nerwach :>
Niedawno przeczytałem 'Trylogię w pięciu częściach' - 'Autostopem Przez Galaktykę' Douglasa Adamsa. Wszystkim miłośnikom SF polecam, a szczególnie wielbicielom dobrego humoru. Ta seria tchnie niesamowitym absurdem, bardzo pozytywna, świetnie się czyta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum