ta. pełno dziewczynek sie w to bawi. widocznie bozia nie dała im rozumu na wymyslenie własnego stylu.
mi sie to nie podoba ale jak chca to niech sie ubierają.
gdzies u nas mozna takie 'dziewczynki' znalezc. ja nie widze nikogo we Wrocławiu.
A szczerze to uważam, że przy odrobinie inwencji ten styl jest ciekawszy i bardziej oryginalny niż wszleki metal, punk, goth, "rasta" itp co sie kreca po miescie.
ogolnie wzorowanie sie na jrocku i visual jest dla mnie najciekawsze z tego wszystkiego.
J-rock jest przegięty, jak wiele rzeczy made in Japan Styl jak styl, zależy jak się wygląda
Ale we wrocku z całego towarzystwa które mogło by takim stylem się zaintresować nie znam nikogo kto dobrze zaprezentował się w takim stylu właśnie..
ja tez
a co do GL to racja, ze nadmiar jest niedobry. Ale zauważyłam, że są w Polsce osoby które potrafią przerobić japo?ski pomysł na swój sposób i zrobić z tego coś naprawdę ineresującego. Ale to tez nie dotyczy naszego miasta...
Mi się zupełnie nie podobają stroje idące w styl gothic, nie ważne czy ten prawdziwy czy rockowy.
Jak nie widziałaś to może czasem w Liverku ci się zdaży zobaczyć osoby GL (chyba bo nie wiem co już nim jest a co nie) czy jrock, ale głównie na imprezach tematycznych gdzie nie bywam.
Dobrze, że ludzie chcą kreować styl, ale dla mnie jest to w jakiś sposób uzewnętrznienie własnej osobowości - jak ktoś na siłe szuka ciuchów, czyta w sieci co pasuje a co nie itp. to już zaczyna być przegięcie, bardzo nie lubię szpanerstwa i robienia czegoś na pokaz.
Japo?czycy to ogólnie zryci są...
A dziewczyny w stylu GL sa nawet nawet ale jak sie ładnie ubiorą Najlepsze są te z Nipponu ;p Nasze sa takie sobie... Te dziewczyny z Livca sa kijowe i większości z nich ne nazwała bym GL ;p
moze zabrzemie teraz jakos zbyt 'napompanie' ale 2-miesieczny pobyt w UK troche zryl mi beret i mozge wam zaswiadczyc, ze na polskich ulicach NIE MA ani jednego nienormalnie wygladajacego czlowieka! Metale/Goci/Korowcy brytyjscy napawaja mnie strachem i... wszyscy wygladaja podobnie. Sa wlasnie tacy j-rockowi...i to do przesady. Powaznie, czulam sie tam jak jakis niedorobiony, szary menel. A oto bozyszcza brytyjskich nastolatek/nastolatkow(ktore/ktorzy chyba nie rozumieja, ze ci ludzie sa po prostu ucharakteryzowani do zdjec i nasladuja ich, chodzac w ten sposob po ulicach):
bring me the horizon- fryzury:
Avenged sevenfold: twarze(meskie):
poza tym, pierwszy raz w zyciu widzialam kogo na 30 centymetrowych koturnach z resorami, kolesi w puchowych kurtkach w 30-sto stopniowym upale i ludzi, ktorzy nie odrywaja metek z ciuchow, zeby pokazac swiatu, ze kupowali w M&S... To sie chyba nazywa szok kulturowy...
A wejdz do sklepu z odzieza "metalowa"!!!
Sznurowane DZWONY ze skory i wzmiankowane koturny!
A;e prawdziwa plaga to wlasnie EMOWCY, takich jak ich widac wyzej!
Nisko obcisle spodnie, kawalek wystajacej dupy, pasek z cwiekow, romantyczna bladosc lica, czern owlosienia, czesc glowy 3cm wlosow, grzywki zakrywajace cwierc twarzy, obcisle bluzeczki i TRAMPKO-BALETKI W KRATKE!!!
na focie Bring me the horizon jest kolo z wosami czarno - fioletowymi... Maleo ostatnio jakos tak wygladal!
ej Sin, a czytalas jakies pisemka?? Tematem glownym brytyjskiego wydania Metal Hammera bylo: 'Czy Trivium jest gorsze od A7x z tego wzgledu, ze ma brzydszych gitarzystow'...(pomijajac fakt, ze Times usilnie zastanawial sie, czy posladki Victorii Beckham sa prawdziwe) Zalosc, zalosc widze...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum