Nie wiem, czy to jest to ale wklejam info prasowe:
----------------------
Janerka o Nosowskiej - to potwór...
Mało brakowało, a przez chorobę nigdy, by już nie zagrał. Po dwóch latach przerwy Lech Janerka powraca w wielkim stylu. „To łechcze moją próżność” - mówi muzyk o koncercie Nowe Brzmienie Lecha Janerki. We Wrocławiu wystąpi z przyjaciółmi między innymi Kasią Nosowska, Stanisławem Soyka i Czesławem Śpiewa.
Legenda polskiego rocka zeszła ze sceny dwa lata temu. Przez chorobę kręgosłupa artysta musiał zrezygnować z występów. „Doprowadziłem się do tak złego stanu, że ręka mi opadała w czasie koncertów” opowiada Lech Janerka w wywiadzie, którego udzielił Radiu Wrocław. Muzyk wspomina, że był to dla niego prawdziwy dramat. Dodatkowo miał materiały na kolejna płytę, której już nigdy by nie nagrał bez koncertów. „Wcześniej nie doceniałem pracy, która dobrze działała na moją psychikę” zwierza się Janerka.
Jego wielki powrót uświetnią inne gwiazdy polskiej muzyki. Podczas koncertu Nowe Brzmienie Lecha Janerki przedstawią całkiem nowe aranżacje największych przebojów. „To bardzo miło, że na przykład śpiewający Czesław wykona mój utwór, czy Pogodno zada sobie trud. Soyka, którego osobiście zaprosiłem na ten koncert… Nie wspominając o Nosowskiej!,” mówi Lech Janerka. Opowiada też o przyjaźni z Kasią Nosowską: „Bardzo często się spotykamy. Bardzo ją cenię, niesamowicie się rozwinęła, Kaśka to jest w tej chwili potwór - jako wokalistka, autorka tekstów.” Zdaniem Janerki artystyczny rozwój wokalistki może być uznany jako wzorcowy w branży.
„Lech Janerka to dla wielu największa i najbardziej wyrazista osobowość krajowej sceny muzycznej”, uważa Ewa Zając, dziennikarka muzyczna Radia Wrocław, która przeprowadziła wywiad z muzykiem. Pierwsza płyta Janerki z zespołem Klaus Mitffoch obwołana została najważniejszym albumem w historii polskiego rocka. Później nagrał siedem solowych płyt, doskonale przyjętych przez publiczność i krytykę. Między innymi dlatego Radio Wrocław organizuje koncert Nowe Brzmienie Lecha Janerki.
Koncert Nowe Brzmienie Lecha Janerki
Radio Wrocław
24 kwietnia 2009, piątek
od godziny 19:00
Wrocław, Klubie XO (pod kinem Helios), ul Kazimierza Wielkiego 19
Prócz koncertu Lecha Janerki wieczór uświetnią Kasia Nosowska, Stanisław Soyka. Czesława Śpiewa, Pogodno, Lao Che, Oszibarak, Me Myself And I, Hetane, Japoto oraz zespół Sakra.
Bilety we Wrocławiu:
OKiS Rynek Ratusz 24
Info Coffee 2 Go Sukiennice 12
Media Markt Galeria Dominikańska
Media Markt Park Handlowy Auchan
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum