Forum muzyczne wROCK.pl

Koncerty i imprezy - Wrockoteka - impreza na 5-lecie wrocka

Jars - 2007-12-20, 22:25
: Temat postu: Wrockoteka - impreza na 5-lecie wrocka
Robimy coś nowego : ) | Zobacz na last.fm

WROCKOTEKA 11 stycznia, Liverpool - piątek, wstęp 3 zł

Wrockoteka - rockoteka połączona z prawdziwym graniem muzy jak należy - śmierć winampowi! Deprim zajmie się gustami muzycznymi w tym dniu licznie przybyłych fanów wrock.pl :mrgreen:

Ponieważ nie uda nam się przeciwstawić potężnej armii requestów, to mp3 też wchodzą w grę, z największymi hitami włącznie (poza Killing in the Name) a gość specjalny musi mieć czas na zatankowanie.

Jak wyjdzie - nie wiem, czy wyjdzie - taaak bo liczna ekipa jest zaangażowana i choćby wyszło karaoke to imprezę zrobimy!

Wiem, że są nieścisłości bo deprim to i Fate Unknown i Nation i tysiąc innych projektów ale www.myspace.com/coinremix jest tutaj kluczowy. Koniec z elektroniką rodem z Rammstein, ktoś tu pokaże jak się gra nowoczesną mocną muzę!

Rafik też nie jeden zespół ma na sumieniu ale zadebiutuje jako żywa tarcza na requesty i zaprezentuje swoją wizję muzy rockowo-metalowej z ostatnich 5 lat. Wszystko protokołować będzie d0ti która ma tajną bro? w postaci nagra? wrocławskich zespołów, być może zostanie wsparta przez Mychalynę - zapoczątkuje to promocję Wrockowiska, które pod koniec stycznia też w Liverku.

Na imprezę dostać się mogą nieliczni, bramkarze zostaną przeszkoleni i tylko najbardziej wytrwali przejdą kontrolę. Nie ważne czy przyjdziesz w sandałkach ortopedycznych czy różowym emo szalu - musisz mieć w oczach determinację, wygodne skarpetki do kręcenia nóżką przez całą noc i spory zapas kapusty na chmiel.

Nikt nie wyjdzie żywy. Zakaz składania życze?. Za taki szata?ski portal powinni karać :hamster_evil:
dzix_x - 2007-12-21, 00:28
:
pikny plakat. gdy juz odplątałem oczy i doszukałem się daty to stwierdzam ze przyjść można. dobrze ze umieściłeś opis imprezy;]
USAGI - 2007-12-21, 00:37
:
xD no ja oczywiście będe :hamster_evil: ne ma bata żeby kogoś ne było :hamster_damnit: Licze ,ze będzie to najlepsza impreza miesiąca :hamster_evil:
mychalyna - 2007-12-21, 01:09
:
USAGI napisał/a:
Licze ,ze będzie to najlepsza impreza miesiąca :hamster_evil:

jesli sie wybierzesz tylko na nia to ciezko ci bedzie zdecydowac czy najlepsza :hamster_attention:

btw.... trzy imprezy w jednym miesiacu :hamster_abandoned:
dam rade, dam rade, dam rade :hamster_dribble:
d0ti - 2007-12-21, 11:39
:
..no to ja chyba tez bendem ;]
Cement - 2007-12-21, 14:36
:
nooo ja ide!
Kapral - 2008-01-07, 11:36
:
Nagły zwrot okoliczności związany z moimi planami warszawsko - wyjazdowymi spowodował, że też będę. Liczę na Panterę - "Walk", "Cowboys From Hell", Kuyssa - "Supa Scoopa And The Mighty Scoop" oraz na coś skocznego Primusa, np. "My Name Is Mud", "Those Damn Blue Collar Tweekers" czy "John The Fisherman". Ale Primus jak coś to później, tak żeby alkohol zdążył zadziałać :D
;P
Yaga - 2008-01-07, 18:55
:
A ja nie bede bo musze jechac do Brzegu :(
mychalyna - 2008-01-07, 22:26
:
a ja bede a ja bede :D :D jupiii :D :hamster_moe:
Jars - 2008-01-08, 00:51
:
Czyli muszę znaleźć rysopis Mychalyny i odphotoshopować avatar Pułkownika wręczając Liverowym gorylom coby uchronić imprezę przed katastrofą :hamster_furious:

A :hamster_idea: przydałoby się jeszcze powiadomić Deprima żeby wpadł w tym dniu na herbatkę
mychalyna - 2008-01-08, 09:57
:
Jars napisał/a:
Czyli muszę znaleźć rysopis Mychalyny i odphotoshopować avatar Pułkownika wręczając Liverowym gorylom coby uchronić imprezę przed katastrofą :hamster_furious:

ej mnie goryle z livera lubiom i wogolem som fajoscy :->

Jars napisał/a:
A :hamster_idea: przydałoby się jeszcze powiadomić Deprima żeby wpadł w tym dniu na herbatkę

tey no włacha, powiedz mu żeby sobie na ręce zapisał, jeśli się nie będzie mył do 11.01 to istnieje szansa ze przyjdzie i niezapomni :-P
Kapral - 2008-01-08, 12:20
:
Jak nas nie wpuszczą to dopiero będzie katastrofa! ;P
Cement - 2008-01-09, 19:33
:
jak nie to jest jedna rada...
"DO SZABEL PANOWIE" i Panie jak takowe posiadają ;-)
do zobaczenia robaczki
USAGI - 2008-01-11, 12:03
:
Moja pierwsza impreza w nowym roku więc liczę na to ,ze rok imprezowy rozpocznę przynajmniej zadowalająco ;] a potem będzie tylko lepiej :D
Sin - 2008-01-11, 18:23
:
Iii... Nie wiem, co sie podniecacie jakas imprezka. Ja ide do "Za szyba" podensowac troche z kolezankami. Ha! :twisted:
mychalyna - 2008-01-12, 12:48
:
nie bawiłam sie tak od chyba sierpnia <3 :D cuuuudownie bylo <3 w koncu sie wytanczylam :D
stemp - 2008-01-12, 14:23
:
Ja tez ;p
mychalyna - 2008-01-12, 14:41
:
ta ;p wszyscy powinni brać przykład ze stempa i rafika jak ta?czyć ;p
mychalyna - 2008-01-13, 12:06
:
fffoty : http://liverpool.cal.pl/g...ls.php?album=69
hehe cała ekipa wrock kacuje pewnie drugi dzie? to niewiadomo kiedy fotki dzikiego będą ;p
Jars - 2008-01-13, 13:08
:
Widzę lekką konsternację po imprezie, wszyscy boją się skrytykować : ) A zachęcam.

Ta impreza to prztyczek w nos większości bywalców Liverka. Z jednej strony brak hitów i requesty tylko gdy rzeczywiście DJowi pasowały a z drugiej (pomijając powolne rozkręcanie) pełny parkiet do - często - muzyki, którą (założę się) większość słyszała po raz pierwszy.

Osobom takim jak ja się podobało. Ale stanowię nietypową publikę zaliczaną do mniejszości i wiem że były narzekania na muzykę - że rockoteka a niby rocka nie było i kiedy ta Metallica czy Soulfly poleci : )

Współczuję tym co bezwiednie zatrzymywali się na kratach DJki i błagając o Kult słyszeli "że teraz to nie tu gra muza a ja tyko sprawdzam autobusy do domu" : ) ?al mi tych co mimo niektórych dźwięków z pogranicza drum'n'bass/eletroniki wciąż chcieli Depeche Mode. Czy oni kiedykolwiek słuchają innej muzyki?

?ałuję że wcześniej nie było takiej imprezy. Wiem, że są takie jak Mord=x=Fabric ale tam Heaven Shall Burn nie poleci : )

Zapewne osoby typu Kapral, które nie dotrwały do Panter albo ci co spodziewali się Self-Destruction będą niezadowolone. I bardzo dobrze bo była to impreza dla mniejszości. Uwielbiam, kocham wręcz gdy leci coś czego nie znam a mi się to podoba, ktoś dokonał tej sztuki.

Takie imprezy powinny być przeplatane z typowymi rockotekami gdzie leci 99% rzeczy o które ludzie proszą, niemal singlowe hity rockowe ze wszystkich epok i dla każdego. Ale - jak coraz częściej w Liverku - było coś innego. Wiem że przesadzać nie można więc na razie odpuszczam z kombinowaniem : )

No ale słucham waszego zdania bo jestem nieobiektywny : )

Streiner w wątku w dziale kluby też nieco napisał - jak chcesz Pan dodać coś apropo imprezy, a nie klubu, to pisz. Tylko konkrety i 2 akapity max ! : )

Dzięki za przybycie i gratuluję wszystkim co wczoraj grali, a było to chyba 5 osób : )
dzix_x - 2008-01-13, 13:38
:
mychalyna napisał/a:
hehe cała ekipa wrock kacuje pewnie drugi dzie? to niewiadomo kiedy fotki dzikiego będą ;p

wypraszam sobie.tylko ja kacuje;] d0ti pracuje i ni ma czasu.
mychalyna - 2008-01-13, 14:01
:
ja przepraszam że tak w zasadzie uciekłam z tej didżejki ;p ale miałam wewnętrzną potrzebę wyżycia się na parkiecie no i nie przygotowałam innego seta jak te nieszczęsne wrocławskie kapele które w ko?cu nie ujrzały światła dziennego [ liverpoolowego;p ] a ponieważ nie lubie puszczać czegoś czego dobrze nie przesłuchałam to wolałam nie ryzykować z tym co mi Jarsie podsuwałeś w folderach ;p w zasadzie didżejów było duzo, w sumie mógł kazdy wejśc i coś puścić ;p [albo sprawdzić rozkład jazdy autobusów;p]
bardzo podobało mi się to że posłuchałam czegos nowego w poolu, myślę że częściej trzeba robić takie imprezy i osłuchać ludzi z nowymi rzeczami, na początku ciężko było rozkręcić parkiet, ale w ko?cu się udało =) i właśnie atakując czymś znanym i przemycając coraz więcej utworów mniej znanych impreza wygrała ;D
ja chce więcej, więcej takich urodzin wrocka ;D
Jars - 2008-01-13, 14:51
:
Mychalyno, poleciało bodaj 10 wrocławskich "zespołów", niedużo, ale tylko te z początku imprezy nie były wspomagane ta?cami bo nie wyobrażam sobie trzeźwych ludzi o 21:30 przy Oceanie : )

Ale już na secie Co.In - Corrode po 1:00 było pełno osób a założę się że tego drugiego nikt nie znał. Deprim chyba puszczał np. projekt Sara Goldfarb, Hurt (a miałem requesta o Serki Dietetyczne ale nie znalazłem na dysku :X)

To był dobry test przed Wrockowiskiem gdzie trzeba będzie też czasem hity puścić, zresztą we środę to będzie inny klimat.

Myślę że podobnie nietypowo może być na Spiralu :]
mychalyna - 2008-01-13, 15:18
:
na Spiralu będzie dziwnie, nietypowo i z humorem ;p tzn mam nadzieje ze nie poddam sie presji ludzi wiszacych na kratce i proszacych o to co zawsze;p
ale wracając, po mojemu, więcej takich imprez powinno być, przynajmniej jeden piątek w miesiacu, mam nadzieję że na tej jednej to się nie sko?czy
bo było świetnie i tyle nowych kapel poznałam, braki nadrabiam ;D

ahhh i jeszcze raz STO LAT !! :mrgreen: :mrgreen:
Streiner - 2008-01-13, 17:36
:
Jars napisał/a:

Streiner w wątku w dziale kluby też nieco napisał - jak chcesz Pan dodać coś apropo imprezy, a nie klubu, to pisz. Tylko konkrety i 2 akapity max ! : )

myśląc po mojemu, to nie muzyka tworzy klimat, tylko klimat muzykę. i przy odpowiednim zestawie bawiących się osób, to nawet całonocna zabawa przy muzie z bolka i lolka może okazać się najlepszą imprezą w życiu :D
chcesz konkretnie i krótko? proszę bardzo...
,,było dobrze,, ;)
stemp - 2008-01-15, 16:23
:
... mi szkoda bylo ze deprim swojego seta nie zrobil bardzej jak co niektorzy dj'je klubowi tzn: puszczenie hiciora ale z podlozonym w tle swoim mocniejszym zywszym bitem perkusyjnym... czy cos takiego... ale spoko bylo :D
USAGI - 2008-01-26, 19:56
:
Ja się przyznaję ,ze liczyłam bardziej na coś w stylu SDNa, znaczy się jak wROCK to rock ;P No i na imprezach wolę muzykę która znam... a ,ze większość nowej muzyki poznaje na imprezach to już inne sprawa X_x .
O tym czy impreza jest udana czy ne świadczy (z tego co słyszałam p; ) ilość duszyczek na parkiecie tak więc udana impreza była bo i duszyczki nad parkietem się unosiły ;]
Przyznaje ,ze się trochę wynudziłam... p;