Forum muzyczne wROCK.pl

Koncerty i imprezy - 15.11.2007 STREFA CIęŻKIEGO BRZMIENIA MADNESS

david_insult - 2007-11-01, 23:15
: Temat postu: 15.11.2007 STREFA CIę?KIEGO BRZMIENIA MADNESS

18:30 wstęp 8zł/13 zł zagrają:

LAXODROME (AUSTRIA)
!NSULT
IMP

zapraszamy ... ;)
Dzidzia - 2007-11-02, 00:05
:
lalala, IMP i Insult to połączenie na które czekałam,
trzeba iść, trzeba być.
Tylko jak skoro dzie? później znów biba....
aaaaaaaaaa insult atakuje ze wszystkich stron
aaa "insult- twój zespół na każdy dzie? miesiąca"....sprawdź go i polec koleżance
Cement - 2007-11-02, 00:30
:
noooo git git ;]
[podliz:16b3227fa0] jak gra insult to cement szczerzy zęby z radości [/podliz:16b3227fa0]
mychalyna - 2007-11-02, 00:43
:
wy sie panowie zagracie na smierc ;p tu 15, tam 16 i to wszystko [w twoim przypadku david] w pocie palców xP
wybiore sie chyba tylko na jeden, ten 16, zebyscie mi sie nie przejedli ;p
david_insult - 2007-11-02, 13:40
:
;) ... hehe nic nie mówię ale mieliśmy jeszcze grać 11 listopada i 14 listopada, ale no właśnie ze względu na za dużą mnogość tych koncertów we Wrocku musieliśmy odmówić, nie będziemy was rozpieszczać;) ... teraz 2 koncerty a potem jeśli chodzi o wRocek to znowu będzie kilku miesięczna posucha więc zapraszam tymbardziej:)
Yaga - 2007-11-02, 16:52
:
co to jest to 8/13 i dlaczeg otak drogo?!?!! Mam placic za ogladanie Pabla i Davida tyle kasy??? :P
david_insult - 2007-11-02, 16:57
:
Yaga, my mamy gorzej bo musimy Cię oglądać za freeko :D

ps. przypominam że na obu koncertach będą do dostania nasze demka, w liverku poszło tylko 5 i muszę przyznać że mnie zawiedliście, będę musiał poczekać z wybudowaniem willi z basenem i kupnem majbacha :(
Yaga - 2007-11-02, 18:51
:
Ogladanie mnie to czysta przyjemnosc :P Z reszta ty nie gadaj, boś mnie jeszcze na oczy nigdy nie widzial! ;)
Eeeee, to jeszcze mam wydac kase na koncert i zaplacic CI za demo?? Noż szczyt wszystkiego!! Dokad ten swiat zmierza??
A tak powaznie, to nie mam pojecia czy sie zjawie. Ostatnio ciagle mi cos wypada, obiecuje ze sie stawie i potem musze swiecic oczami. :) No ale chcialabym Was w koncu uslyszec (wszystkich), na koncerce IMP to ostatnio bylam ponad 2 lata temu (wrzesien 2005, to bylo w Lykendzie, zaraz po zrobieniu dredow i tak mnie leb naparzal, ze w zyciu tego koncertu nie zapomne ;) ) :P Hiehie, pozdrawiam Pabla! :)
d0ti - 2007-11-03, 02:54
:
david_insult napisał/a:
Yaga, my mamy gorzej bo musimy Cię oglądać za freeko :D

zajebisty tekst !:D:D
pablimpo - 2007-11-03, 12:42
: Temat postu: 15.11. Loxodrome, IMP, Insult.
elo, elo, mam nadzieję, że cena nie jest aż tak tragiczna :wink: , loxodrome przyjeżdżają z dalekiej austrii :wink: zestaw na 15.11. zapowiada się ciekawie :twisted: , więc zapraszam. ps. yaga, do zobaczenia zatem, bez dredów i bolącej głowy :lol: , pozdrawiam również.
david_insult - 2007-11-03, 14:21
:
doti: staram się jak mogę :D
Yaga - 2007-11-03, 17:47
:
Hehehe, dobra, ale ja dalej nie wiem dla kogo 8 a dla kogo 13 :P Rozumiem, ze to znizki studenckie, łi?
Jars - 2007-11-03, 18:28
:
Ja piernicze, Yaga - ty byłaś za granicą? Czy naprawdę to źle, że dobry koncert = 2 piwa? Albo w Wawie - piwa po 10 zł wszędzie wstęp płatny. Wrocławska publika już jest wystarczająco rozpieszczona, nie powiem w jakiej branży sama robisz żeby narzekać na brak kasy :) Ja uważam, że cena OK a pewnie i tak wszystko idzie na transport z Austrii. IMPy tyle lat grają, coś tam powygrywali, Insult nawet daje radę :> Laxodrome nie znam. Nie można mieć wszystkiego za darmo - płacąc za koncert płacisz bezpośrednio do kieszeni zespołu, który się osobiście dla ciebie spoci.

Dobrze, że są koncerty wro bandów które bez ściemy tyle sobie mogą za występ prosić. Szczególnie, ża sam Madness ma przyzwoite warunki koncertowo-cenowe. Ja myślę, że przyjdzie sporo osób.
david_insult - 2007-11-03, 20:10
:
Jars ty też dajesz rade;) ... Yaguś ... 8zł bilet w przedsprzedaży, 13zł w dniu koncertu ... trza się cenić:)
pablimpo - 2007-11-03, 21:50
:
elo, (jars, sporo racji w twoich słowach), to naprawdę nie jest wygórowana cena. muzyka to pasja, zarówno jej tworzenie, jak i potrzeba słuchania :!: koncert to interakcja, tak samo ważna jest energia i "pot" na scenie, jak i pod nią. korzystajmy z tego :) wrocław musi się ruszyć, jeśli mamy budować "silną scenę" :P więc do zobaczenia w "madness", pokażmy ausrtriakom ( na marginesie loxodrome to naprawdę dobry band) jak wrock :wink: się bawi :!:
peace.
mychalyna - 2007-11-04, 01:02
:
http://www.lastfm.pl/event/404293
Yaga - 2007-11-04, 15:51
:
Hehehe, nie o to chodzilo, Miśki wy moje!! :P Po prostu wlasnie wydalam 200zl na bilety na Apocalyptice i tak tylko narzekam, bo nie wiem czy bede miala co jesc pod koniec listopada :P 13zl to wcale nie jest duzo, nie popadajmy w skrajnosci :) A ja przeciez zawsze pipeprze, powinniscie sie juz do tego przyzwyczaic :D
david_insult - 2007-11-04, 17:06
:
Kup dzie? wcześniej to będziesz 5tkę do przodu:)
USAGI - 2007-11-10, 05:41
:
... i za te 5tke kup sobie solniczkę to przestaniesz pieprzyć ;]
Szkoda ,ze mam juz zaklepany ten wieczór bo bym się na obydwa koncerty wybrała... ale eh, nei można mieć wszystkiego ;]
david_insult - 2007-11-10, 13:30
:
zaoszczędzoną 5tkę proponuję wydać na następny dzie? w Wagonie na koncercie HeadUp !NSULT i Noise Dicks:D
dzix_x - 2007-11-10, 14:07
:
david_insult napisał/a:
zaoszczędzoną 5tkę proponuję wydać na następny dzie? w Wagonie na koncercie HeadUp !NSULT i Noise Dicks:D

a Lotnik tobie mowił ze gracie zamiast Nas bo Was zaproponowałem?;] piwo jak nic;]
david_insult - 2007-11-10, 14:25
:
Hehe to dzięki ale nic nie mówił...więc się nie liczy:) ostatnio dostałeś 2 piwka więc nie marudź tak! :)
dzix_x - 2007-11-10, 14:27
:
david_insult napisał/a:
ostatnio dostałeś 2 piwka więc nie marudź tak! :)

nie marudze...d0ti mi ich nie dała;]
david_insult - 2007-11-10, 14:43
:
jak to ona dostała swoje redsy a ty miałeś dostać taterki bo harnaśków nie było !:) NIE DAWAJ SIę TAK!!:D
stemp - 2007-11-15, 20:09
:
jest przewidywane jakies specjalne wyroznienie dla posiadacza biletu nr 001? :D
Yaga - 2007-11-15, 21:11
:
No i wiedzialam, ze tak bedzie, a nawet bilet juz kupilam!!!!!!! Zycze milej zabawy, ja nie zdaze juz wcale ;(
stemp - 2007-11-16, 02:30
:
wlsnie wrocilem i:

PRZEPASC

pomiedzy Insult i Imp a Loxodrome byla PRZEOGROMNA PRZEPASC
pod chyba kazdym wzgledem:
muzyka, brzmienie, zachowanie

grali na tych samych przodach, tych samych odsluchach,
uzywali tych samych mikrofonow i kabli
a brzmieli o cale niebo lepiej.
ciekawe songi, pelne energii
energia kapla wrecz ze sceny
zespol dawal z siebie wszystko
i sam sie chyba tez dobrze przy tym bawil

zaluj Yaga ze Cie nie bylo
d0ti - 2007-11-16, 03:11
:
..Loxodrome
zdecydowanie naj naj,

energia i power nie tylko z muzyki ale i tez z kapeli, która miotała się po scenie i sama dobrze bawiła! :D :D
Yaga - 2007-11-16, 04:39
:
noz kuzwa, ja to mam szczescie do koncertow... I jeszcze na dodatek 8zl sie poszlo pasc :/ (bilet z numerem 004 zostawie sobie na pamiatke :( ) Zaluje.
dzix_x - 2007-11-16, 11:42
:
małą dygresja co do frekfencji:
ja kupowałem bilet gdy insult juz zaczynał grać...dosałem nr 022 ;]

szkoda mi Loxo. dali z siebie wszystko a tutaj taka kiszka ze strony Wrocławia.wstyd mi troche ale powoli zaczynam sie przyzwyczajać
bojan - 2007-11-16, 14:42
:
dzix_x napisał/a:
małą dygresja co do frekfencji:
ja kupowałem bilet gdy insult juz zaczynał grać...dosałem nr 022 ;]

szkoda mi Loxo. dali z siebie wszystko a tutaj taka kiszka ze strony Wrocławia.wstyd mi troche ale powoli zaczynam sie przyzwyczajać

Cytujac wieszcza Kononowicza: "A ja sie nie dziwie sie."
W Swiecie w ktorym tylko frajer kupuje oryginalne plyty a koncerty darmowe sie "naleza" (no bo jak to, grac za kase? gwiazdorzy je%^ni) 8 zeta za koncert to o 8 zeta za duzo.
Inna sprawa, ze o koncercie dowiedzialem sie dzis rano jak wszedlem na forum :-P . Plakaty, jesli jakies byly - nie widzialem ich w ogole.
david_insult - 2007-11-16, 14:46
:
Przyznam szczeże że grało nam się bardzo ale to bardzo do @#*! , słowa "akustyka" który po naszym gigu podszedł do nas i powiedział "sorry chłopaki że was tak nagłośniłem, to mój drugi raz, dopiero się uczę" wszystko wyjaśniają... klops i tyle...ale ciekawe doświadczenie, po raz pierwszy w życiu na scenie nie słyszałęm perkusji :) bardzo fajne uczucie jak nagle nie wiesz w którym miejscu jesteś:P ... co się stało z poprzednim akustykiem który robił tam świetną robotę, nie wiadomo ...tak czy siak dzięki wszystkim którzy przybyli, mam nadzieję że Austryjacy na zwroty zarobili:) ...buziaki

IMP : thx za gear, next time będzie lepiej;)
Jars - 2007-11-16, 18:42
:
Zmienili akustyka w Madnessie?
dzix_x - 2007-11-16, 19:46
:
Jars napisał/a:
Zmienili akustyka w Madnessie?

no niestety.
kiedyś było dwóch. z czego jeden fachowiec jakich mało a drugi troche gorszy ale nadal dobrze im szło.wczoraj z przodami sobie JAKO? poradził bo było nawet słychać. nie wiem jak chłopaki na scenie ale...CZY TEN BAJER Z NIE SłYSZENIEM PERKUSJI NA SCENIE TO NIE NORMA U NAS W MIEśCIE?;]]]
stemp - 2007-11-16, 20:52
:
ale zauwazcie ze loxodrome mialo ten sam sprzet naglosnieniowy
a na nic nie narzekali....
Yaga - 2007-11-16, 22:49
:
dzix_x napisał/a:
CZY TEN BAJER Z NIE SłYSZENIEM PERKUSJI NA SCENIE TO NIE NORMA U NAS W MIEśCIE?;]]]

Nie?!
siKOra - 2007-11-17, 01:23
:
...kapela z Ausrtii miala swojego akustyka dlatego u nich bylo git:)
pablimpo - 2007-11-17, 02:46
:
elo, panie stemp, austriacy grali na lepszym sprzęcie (nietsety:(), mieli swojego akustyka itd., świetny koncert., a insult i my, mieliśmy pana, który kompletnie nie wiedział na czym polega rzecz... chciałbym, żebyś chociaż na chwilę stanął na scenie zamiast nas.... tragedia... amen, daliśmy z siebie wszystko, pozdro dla !nsult i sikory (dzięki za zaproszenie) i wszystkich obecnych.
Yaga - 2007-11-17, 03:30
:
pablimpo napisał/a:
chciałbym, żebyś chociaż na chwilę stanął na scenie zamiast nas.... tragedia...

Oj, nie nie nie, Pablo, ty zdecydowanie bys chcial, zeby to Stemp was naglasnial, zamiast tamtego pana ;) Prawda, panie (juz prawie) akustyku? :)
david_insult - 2007-11-17, 13:05
:
Również dziex Pablo.... miło was się słuchało, tak czy siak nigdy więcej koncertów z takim podejściem akustyka... i sam się zdziwilem ale w Wagonie na 100 razy gorszych głośnikach było naprawdę o wiele lepiej, wszystko na scenie było słychać, ponoć z przodu bas popierdywał ale to już raczej wina basu niż przodów bo na Headupach było wszystko gitara ... pozdrawiam wszystkich!:)
pablimpo - 2007-11-17, 14:50
:
yaga, jeśli stemp zrobiłby to dobrze, to pewnie, że bym chciał :twisted:
stemp - 2007-11-17, 15:30
:
jaki lepszy sprzet mieli loxodrome?
piece? mikrofony? perke?
fakt ze ich perkusista usiadl na chwile za konsola
wiec moze to jest rozwiazanie dla wroclawskich zespolow
aby w swoich szeregach znalezli kogos kto bedzie
potrafil fajnie ustawic naglosnienie
i skonczy sie narzekanie na akustykow :D
david_insult - 2007-11-17, 19:44
:
nie chodzi o to czy mieli lepszy sprzęt, bo IMPY wystawiły porządny gear, chodzi o to że LOXI mieli kolesia za gałkami który kumał o co biega, a nie Pana który 2 dzie? pracował przy nagłośnieniu i nie kumał o co chodzi ...