Forum muzyczne wROCK.pl

Archiwum - [30.06.2006] Self Dest: Heap Of Ashes+Dead Broke+Headup

d0ti - 2006-06-07, 15:28
: Temat postu: [30.06.2006] Self Dest: Heap Of Ashes+Dead Broke+Headup
SELF DESTRUCION #15

30 czerwca 2006 (pt)

Heap Of Ashes
DEAD BROKE
Head Up

Klub Liverpool, wstep 5 zl (po koncertach 2zł), godz.:20.00

Jars - 2006-06-07, 15:49
:
Ko?cówka miesiąca całkiem koncertowa, tylko radzę zespołom męczyć Liverek o lepszy sprzęt/marudzić/ustawić się odpowiednio wcześniej itp.
USAGI - 2006-06-07, 16:01
:
hehe w koncu zrobili po koncercie platny wstep XD
Kurczak no za duzo tych koncertow w jedym miesiacu... Sie ne dziwie ,ze malo ludzi jest na imprezach jak zrobil sie taki przesyt...
Dale Cooper - 2006-06-07, 19:24
:
Mam nadzieje ze bedzie z 50 osob :P
Goœć - 2006-06-26, 10:16
:
TO JU? W PI?TEK:)
bojan - 2006-06-26, 11:43
:
Anonymous napisał/a:
TO JU? W PI?TEK:)

no trudno, zdarza sie :twisted:
Dzidzia - 2006-06-26, 14:58
:
A w jakiej kolejnosci zespoły będą grać?
stemp - 2006-06-26, 15:28
:
Dzidzia napisał/a:
A w jakiej kolejnosci zespoły będą grać?

chodza sluchy ze w takiej:

Dead Broke
Heap Of Ashes
HeadUp
Yaga - 2006-06-26, 18:06
:
hihihi zapraszam, ciekawe, czy w ogole ktos mnie pozna :twisted: :lol: :P
buchaj - 2006-06-26, 18:39
:
Yaga... jeśli grasz na basie w Dead Broke to ja Cię poznam... bo się znamy ;-) ?migałem kiedyś z Asią from Grodzanów ;-)
Yaga - 2006-06-26, 18:46
:
Michał??? hahaha, o lol swiat to jest maly jendak :)

A mi chodzilo tylko o to, ze jestem łysa :)
buchaj - 2006-06-26, 19:22
:
?ysa... jak miło... ja też nie mam już kudłów ;-D dozo na koncercie ;-)
xgrzesx - 2006-06-26, 19:38
:
Yaga napisał/a:
A mi chodzilo tylko o to, ze jestem łysa :)

Ok, jestes łysa, ale jeszcze troche Ci brakuje aby byc "dwumetrowym, wydziaranym bysiorem, który mógłby swoim miażdżącym growlem wspomagać wokalistę i siać postrach na scenie". 8)
d0ti - 2006-06-26, 21:02
:
..yy ..ale dredki byly taaakie ladne .. //marchewki -dredki ;p;p :] - no ale ladne :D :D // :/
Jars - 2006-06-27, 02:31
:
No bo nie powiem, kto sobie farbuje dready i przyczepia włosy delfina!

Z góry proszę wszystkie kapele o ustawienie brzmienia z wyczuciem! (czyli nie ma być super, ale jak ktoś mi solówką wyjedzie na tym samym presecie co rytm albo będzie dawało trzciną to zrobię krzywą minę).

Ale tam chyba nikt nie gra solówek : )
mOrel - 2006-06-27, 10:48
:
Jakie wymagania ;)
buchaj - 2006-06-27, 13:08
:
Wiesz Jars... dlatego jest coś takiego jak pedał volume... ale jeszcze nie widziałem we Wrocku, żeby ktoś taki miał ;-p a to przecież kwestia 100 zł.
dzix_x - 2006-06-27, 13:13
:
Jars napisał/a:
Ale tam chyba nikt nie gra solówek : )

nooo to jakos mało modne sie zrobiło;] ...ja tez takowych rzadko uzywam ale straram sie[chce] aby były i ni zniknely... a solowki zwykle podglasnialem wlaczajac jakis dodatkowy efekt [na moim brzydkim zoomie;]]
Jars - 2006-06-27, 14:30
:
Nie no, pedały mają w multiefektach często, ale tylko nieliczne osoby potrafią naprawdę dobrze się ustawić - wolę 5 dźwięków zagranych z wyczuciem niż 50 na sekundę bez wyobraźni. Tak gra np. Tomek z Grimonda, ale oni grają muzykę gdzie solówki są bardziej istotne. W sumie szkoda, że dziś się ich mniej gra. Zespołom na SD raczej złe ustawienie nie grozi, a jak koncert jest po prostu udany to się nie zwraca uwagi i wbija pod scenę.
Yaga - 2006-06-28, 12:54
:
buehehe ja mam taaaaaakiego fajneeeeego equalizera ^^ tylko trzeszczy jak sie rusza kablem ^^ A poza tym ja nie gram solowek, bo ja w ogolne nie gram, tylko udaje szarpanie strun :twisted:
bolo - 2006-06-30, 17:32
:
Jakiś mityng komandosów ?
FurioSan - 2006-07-01, 03:22
:
No to piwerwszy skomentuje wystempy :D

... DB ... zle naglosnione ... bass wszystko przykryl, bylo slychac tylko bass, werbel i swinskie porykiwania wokalisty.

... HOA ... wszystko wyrazie bylo slychac, osobiscie mi sie podobalo bardzo, uwazam ze to byla najlepsza kapela wsrod grajacych dzis ale o tym zaraz. Taka tylko uwaga ze to powinno brzmiec potezniej i zastanawial bym sie czy bojan nie powinien byc bardziej odkrecony ... ale to moze moje perwersyjne zboczenie jakies.

... HU ... zrobili najwiekszy show, mimo iz HOA byl najlepszy ( wedlug mniej ) jednak to oni ruszyli najwiecej i najbardziej publike ( i wcale nie dla tego ze wczesniejsze kapele ja rozruszaly ) - poprostu zagrali tak ze porwali ludzi - a tym samym spelnili najbardziej sie jako kapela mimo iz HOA bylo ( wedlug mnie ) najlepszym zespolem tego dnia :D

Cala impreza byla fajna - choc momentami bylo ciasnawo i momentami ludzie patrzyli na jakis glupi mecz zamiast na wariatow palujacych sie na scenie by wam ( publiko ) bylo milo! :P
Dale Cooper - 2006-07-01, 03:32
:
Wielkie pozdro dla Pa? i Panów z Dead Broke i Head Up za swietny koncert!
Jednak najwieksze dzieki naleza sie chyba publice, ktora nie zawiodla!!! =)
Oby tak na kazdym koncercie bylo ;-)

dobranoc
bojan - 2006-07-01, 04:26
:
FurioSan napisał/a:
...HOA bylo ( wedlug mnie ) najlepszym zespolem tego dnia :D

Lizus :twisted: dziekujemy.

Dzieki wszystkim za przybycie i bycie (poza Sin, gdzies polazla, cholero, jak grac zaczelim?)
Dzieki Dead Broke i HeadUp za wspolne granie. I dzieki Wam pozostale Hipy of Aszesy za granie jeszcze bardziej wspolne.

i pozdrawiam wszystkich serdecznie
Rafik - 2006-07-01, 06:56
:
Jeszcze raz sorry za te kanpki :?
USAGI - 2006-07-01, 07:13
:
Na DB jakos malo istot sie bawiło... HOA przyznam ,ze wypadło bardzo dobrze i mi sie ogolnie podobało tylko tu sie zgodze z PanemFurio co do jednego... Ale mimo wszystko to HU wypadło najlepiej ;) heh chyba pierwszy raz widzialam takie tłumy na 3ciej kapeli i to jeszcze tak super sie bawiące :D Normalnie sie zszokowalam :D Dali czadu :]
I zabawa po koncercie super była : ))))) Oby tak częściej ;)
i śniadanko co go ne bylo :D
Yaga - 2006-07-01, 12:18
:
no oczywiscie, jak zwykle DB pokazalo, ze jest baznadziejne,a bass, ktorego nie bylo slychac przykryl wszystko :) blabla blabla bul bul bul pfffffffff :)

A poza tym, byl to prawdopodobnie ostatni koncert DB w historii, dziekuje wiec HoA i Headupom ^^ oraz wszystkim, kotrzy przybyli (szczegolnie tym, ktorzy powiedzieli, ze mam ladna fryzure ;) ). Co do gigu- moim zdaniem Haedupki nasze kofane byly bezkonkurencyjne, to chyba najlepszy ich koncert na jakim bylam :) HoA- dzieki za uzyczenie sprzetu, gracie bardzo fajnie i jedyne co moge wam zarzucic to 'Noz'(dla mnie granie TAKICH KULTOWYCH utworow to profanacja :) ) Zycze wszystkim udanych wakacji i do zobaczenia w pazdzierniku, najprawdopodobniej juz w innych szeregach (badz juz zupelnie w cywilu ;) ) :)
stemp - 2006-07-01, 13:18
:
Rafik napisał/a:

...za to sniadanie to jeszcze kiedys bekniesz... :D
buchaj - 2006-07-01, 13:23
:
Dzieki Dead Broke i HeadUp za koncercik... był fajny klimat i to jest najważneijsze... Nam się fajnie grało i miło słyszeć, ze Wam się podobało... w ko?cu gray dla Was. Yaga, niestety się z Tobą nie zgodzę... Za Noża praktycznie zawsze nam ludzie dziękują... bo kapela kultowa, a niestety jeśli chce ktoś usłyszeć Illusion to tylko z kasety lub płyty... bo nie wiem czy lipa gra stare kawałki w swoim projekcie....
Pozdro dla chłopaków z Clon ;-)
Co do oceny... to DB na prawdę było fajnie i nie wiem Yaga czemu tak narzekasz...
HU dali na prawdę czadu... trudno nas porównywać, bo grają bardziej połamane rytmy przy których czacha sama sie giba... i na prawdę było nieźle... dali chłopaki czadu... i proponuję, żeby na następny raz osłonić próg sceny jakimiś gąbkami, bo tam ktoś kiedyś zginie...
Dozo ludzie na koncertach, na razie niczego nie planujemy... ale możliwe że nawet w czasie wakacji coś sie zagra jeśli będzie okazja.
Yaga - 2006-07-01, 13:56
:
yyyyy... przeciez to nie ja narzekam, tylko ludzie :) Ja tylko ponajbilalam sie z ich idiotycznych komentarzy :)

Co do 'Noza'- wykonanie oryginalne jest tak powszechnie znane i zapadlo wszystkim w pamiec, ze chocbyscie na rzesach staneli, puscili palonego baka i zaczeli jesc z podlogi to i tak wypadniecie dosc blado... Niestety, Lipa to Lipa i podrobic sie go nie da :) To jest moja opinia, zapewne sie ze mna nie zgodzicie, ale mam prawo do wyrazania swoich opinii. A poza tym, nie lubie coverow. Wiem, ze DB tez je gra, co wcale nie musi oznaczac, ze mi sie to podoba...
bojan - 2006-07-01, 14:55
:
A kiedy mozna sie zdjec spodziewac?
dzix_x - 2006-07-01, 15:10
:
[...sie kręci jeszcze]

no to jedziemy!...

deadbroke - cos mi ten wokal sie nie podobal.takie moje zdanie. a z Sin to nawet fajnie wypadło.
Cytat:
A poza tym, byl to prawdopodobnie ostatni koncert DB w historii...do zobaczenia w pazdzierniku, najprawdopodobniej juz w innych szeregach (badz juz zupelnie w cywilu

no ja jestem chetny na jakis nowy projekt bo sie nudze;]...bez coverów;]

hoa - a podobało podobało...[bardzo tresciwa i inteligientka wypowiedź;]] nagłosnione nawet nawet.do noża sie przyczepiac nie bede bo akurat na nim pogowałem.

headup - no jak zwykle git. sie spociłem,poobijałem i dobrze wybawiłem.

cała imprezka fajnie wypadła i dobrze ze mimo wakacji ludzie przybyli. to byla moja ostatnia impreza we wrocku podczas tych wakacji i ciesze sie ze bylem. a teraz... czas powracac do domu.
dzix_x - 2006-07-01, 15:49
:
Rafik napisał/a:

aaaa dobrze ze przypomniałes! robisz wszystkim;]
Rafik - 2006-07-01, 16:17
:
Cytat:
aaaa dobrze ze przypomniałes! robisz wszystkim;]

Ja moge przynieść ale wtedy was zmusze żebyście to zjedli, a nie wiem czy tego byście chcieli :twisted:
Misiek - 2006-07-01, 16:47
:
Ale mi się fajnie grało :D . Dzięki, że przyszliście. Pozdro dla Psycho - naprawdę świetna impreza! Co do "Noża" - nieważne, że to nie będzie brzmieć jak oryginał i nawet bardzo dobrze, że tak nie brzmi. To ma brzmieć jak "Nóż" w wykonaniu HOA (nasz pałkarz stwierdził, że granie perki z oryginału to żadna przyjemność :P ). Poza tym nie wiem po co się czepiać, bo ludzie się bawili, a taki miał być zamiar tego przedsięwzięcia. Wiele osób trzyma się zasady "bawię się do tego, co znam", stąd właśnie pomysł zagrania covera. Imho, wcale nie taki zły.

Pozdrawiam
siKOra - 2006-07-01, 17:04
:
Siema! :twisted: :twisted:
Piekna impreza byla(oby wiecej takich:)
Wszystkie zespoly daly rade...Psycho tez:) :twisted:
Dzieki Hoa za "noza"z rekompenoswaliscie mi wczorajszy wieczor bo mialem w ta noc byc w kaliszu i pic z Lipa ale niestety spoznilem sie na pociag hehe i przyszedlem do Livca:)i nie zaluje bo bylo git!
ps.Yaga,no ladna fryzurka masz:)
pozdro777!
USAGI - 2006-07-01, 17:55
:
Yaga napisał/a:
(szczegolnie tym, ktorzy powiedzieli, ze mam ladna fryzure ;) ).
hmmm a Pani w ktorejs tam innej rozmowie na forum narzekala na własny wygląd (wtedy jeszcze w "marchewkach") a tu na scenie taka ładna dziewczyna stoi :D Jakoś tej brzydkiej znalesc ne moglam tak wiec sie Pani chiba bardzo pomyliła względem krytyki własnego wyglądu :P A fryz ładny ;)

Rafik napisał/a:
[quote]aaaa dobrze ze przypomniałes! robisz wszystkim;]

Ja moge przynieść ale wtedy was zmusze żebyście to zjedli, a nie wiem czy tego byście chcieli :twisted: [/quote]Tylko pamiętaj ,ze ma być coś vege :D dużo zielonego (ne mylić z pleśnią :P ) bo mam za mało hemoglobinki ;) (czy jak to tam bylo...) i mam jeść duzio zielska...
Sin - 2006-07-01, 20:18
:
[quote="bojan"]Sin, gdzies polazla, cholero, jak grac zaczelim?[/quote]

wiec tak. najpierw zmagalam sie w kiblu z czerwienia swech lic, pozniej wyszlam ja bylam zaczerpnac swiezego powietrza a potem powrocilam (zwroc uwage) bylam! ;>

zespoly graly chujowo a impreza byla do dupy. pier****, wracam do Bulgarii ;]
Yaga - 2006-07-01, 23:46
:
1. Sin- a jo myslala, ze ty z Kazahstana !!! :)
2. Dawac fote Stempa bez dredow!!!! :)
3. Faktycznie, wyszedl ze mnie calkiem ksztaltny chlopczyk ;)
4. Juz sie wiecej Noza czepiac nie bede :)
5. Temu kto mi rozwalil komorke nogi z dupy powyrywam :)
6. O co chodzi z kanapkami? :)
7. Jestem jak najbardziej za nowym projektem, tylko trzeba by wicej debili znalezc :D
bojan - 2006-07-02, 15:07
:
bojan napisał/a:
A kiedy mozna sie zdjec spodziewac?

Zatem kiedy sie mozna zdjec spodziewac? C'mon people :twisted: doczekac sie nie mogem

pzdr
USAGI - 2006-07-02, 17:39
:
bojan napisał/a:
[quote="bojan"]A kiedy mozna sie zdjec spodziewac?

Zatem kiedy sie mozna zdjec spodziewac? C'mon people :twisted: doczekac sie nie mogem
pzdr[/quote]Przykro mi to mow... pisać ale foty z HOA wyszły beznadziejnie :twisted: wiec ne ma co oglądać :P
bojan - 2006-07-02, 17:52
:
USAGI napisał/a:
Przykro mi to mow... pisać ale foty z HOA wyszły beznadziejnie :twisted: wiec ne ma co oglądać :P

Jaki zespol, takie foty, ale mimo wszystko: PLIIiiIIIIIIIZ

pzdr
USAGI - 2006-07-02, 18:23
:
hehe coś w tym jest bo HU wyszlo na fotach najlepiej :D
Jak wrocem z wakacji za 2 tygodnie to moge na CD komus z HOA dać... sie jakoś podzielicie... czystą płytke w zamian... i jeszcze foty z poprzedniego koncertu dorzuce gratis normalnie jak chcesz ;) chyba ,ze juz Buchaj sie podzielił tymi co mu dałam.
bojan - 2006-07-02, 18:44
:
2 tygodnie :shock: , nie daj sie prosic GIRL!! przynajmniej kilka, spakuj rarem albo co, bojan82(malpiszon)o2.pl albo jakies imageshack.us, co? hę?

C'mon C'mon C'mon C'mon C'mon C'mon C'mon C'mon C'mon C'mon C'mon C'mon C'mon C'mon C'mon
USAGI - 2006-07-02, 19:02
:
jejeje :D jeszcze dam sie przekonać i coś wyśle meilem ;)
bojan - 2006-07-02, 19:06
:
USAGI napisał/a:
jejeje :D jeszcze dam sie przekonać i coś wyśle meilem ;)

daj sie daj sie daj sie daj sie daj sie daj sie daj sie daj sie daj sie daj sie daj sie daj sie daj sie daj sie daj

EDIT: namowic namowic namowic namowic namowic namowic namowic namowic namowic namowic namowic namowic
USAGI - 2006-07-02, 22:52
:
hm siebie to ne dam ale fotki wyśle ;)
:P
Jars - 2006-07-03, 02:19
:
No to po kolei. Fajny koncert. To by było na tyle.

No dobra, konstruktywnie nikt tu nikogo nie pojedzie (albo nikt pojedzie : ) więc sam nie wiem czy koncert był taki zajemisty czy ja taki małonadziejny.

Martwe, spłukane. Normalnie jak byłem tam kiedyś to jakiegoś porządnego czadu dawaliście a nie takiego z katalizatorem. Wiadomo, jak zmiana składu potrafi mieszać, ale wolałem Coal Chamberowego chłopca. Swoją drogą pamiętam obecnego wokalistę DB jeszcze z Omnitones (jak w String Core w koszulce Ich Troje śpiewał) i jakoś bardzo dobrze mi się zapisał do braindrive'a. Swoją drogą chyba akustyk na DB trochę eksperymentował, był porządny krzyk, ale z kolumn wydobywała się zaledwie jego namiastka (jak w ?ykendzie Chaqma przy%^&, to bębenki zamówiły podwójne kowadełko). Ale koncert niezły, fajne kawałki, Sin przyciągnęła tłumy fanek : ) Bas było słychać bardzo dobrze - gitary już gorzej, ale i tak brawa dla Liverka, bo to najlepszy koncert w tym angielskim mieście jak dla mnie.

Sterta haszyszu. Dobrzy muzycy muszą dobrze grać, akustyka bardzo dobra, jak ktoś lubią tą muzykę to na pewno mu się spodoba, Nóż jak najbardziej grać można wg mnie, tylko widać że kawałki nie przyciągają zalanych adeptów machania łociami - są raczej do słuchania niż wybicia koledze zębów. Musiał poczekać na HU. Ciekawe, że HOA i Chaqma zagrały Breath Prodigy - zadzwonię do zioma Flinta żeby tam u siebie podwójną stopkę zamówili : P bo po takim dżdżdż trtrtrtrtrtr oryginału nie słucham.

Dup. Kto zdążył, ten uciekł spod parkietu. Fajna atmosferka, nie chce mi się już w sumie wymyślać farmazonów, muza typowo koncertowa, może wreszcie się wybiją poza Wrocław, bo ileż tu grać można, jak publika ta sama : )

Wreszcie trochę nowych rzeczy na afterparty się pojawiło i oczywiśćie najliczniej na Voodoo People... O 3:30 Rafik dał cynk że w Rynku jest śniadanie, to delegacja Wrock-Radio Luz + ochrona się wybrali no i tyłek komuś skopali, bo kanapek jednak nie było. A foty Headup co dobrze wyszły to kto zrobił, no kto? :>
USAGI - 2006-07-03, 02:29
:
Jars napisał/a:
A foty Headup co dobrze wyszły to kto zrobił, no kto? :>
Ty :P A kto inny ;) Ja robie tylko te badziewne :D
Jars - 2006-07-03, 02:31
:
Bardzo dobre robisz, tylko ja miałem z góry upatrzoną pozycję. Poza tym jak MI robisz zdjęcia no to mistrzostwo Europy.
USAGI - 2006-07-03, 03:22
:
^__^ No dosłownie z gory upatrzoną ;) Z Tobą to zawsze super foty wychodzą ;-)
Rafik - 2006-07-03, 10:22
:
Cytat:
O 3:30 Rafik dał cynk że w Rynku jest śniadanie, to delegacja Wrock-Radio Luz + ochrona się wybrali no i tyłek komuś skopali, bo kanapek jednak nie było

Na szczęście obeszło osię bez złama? :P Po dniu wyspuścili mnie z intensywnej :twisted:
Wszak dalej sikam krwią i nie mam czucia w prawej nodze ale chyba przeżyje :lol:
dzix_x - 2006-07-03, 14:15
:
Rafik napisał/a:
i nie mam czucia w prawej nodze ale chyba przeżyje :lol:

no jak mozesz miec czucie skoro ją tobie wyrwaliśmy?;]
Sin - 2006-07-03, 16:18
: Temat postu: no zesz...
Ludzie. Taz pomyslcie troche.

Dlaczego kazdy tak jedzie po tym DB wokalu? Dlatego ze go nie bylo slychac, bo on martwawy taki i w ogole malo slny... I bo gitar nie bylo slychac tylko bas?

W Livcu jest takie ku*** ZAJEBISTE naglosnienie, ze zeby Kucza w ogole bylo slychac,
kazali
maksymalnie
sciszyc
gitary !!!!!
a i tak chuja to dalo, bo i tak nie bylo slychac, chociaz
na konsoli
wokal
byl
na maksa !!!!!

Kapewu? A na scenie to juz kompletnie NIC nie bylo slychac oprocz perkusji.

Ech... obruszylam sie jak dzika loszka.
Poza tym DB kiedys smecili i dopiero teraz graja naprawde energetycznie.
Eeech.

Ale tez malo jestem obiektywna jak nikt :>
Jars - 2006-07-03, 16:47
:
No widzisz, takich rzeczy przeciętny słuchacz nie wie, to wyraża opinie - skoro były takie problemy to rzeczywiście beznadzieja...
Tylko w HOA wokalista był słyszalny bardzo dobrze, w HU zresztą też - a tam gitary były na pewno głośniej. W małych klubach ci, co grają pierwsi mają najgorzej.
Dale Cooper - 2006-07-03, 19:15
: Temat postu: Re: no zesz...
Sin napisał/a:
Dlaczego kazdy tak jedzie po tym DB wokalu? Dlatego ze go nie bylo slychac, bo on martwawy taki i w ogole malo slny... I bo gitar nie bylo slychac tylko bas?

NIkt nie jedzie po DB, tylko ludziska wyrażaja swoją opinię.

Sin napisał/a:
A na scenie to juz kompletnie NIC nie bylo slychac oprocz perkusji.

Nieprawda. Na scenie bylo glosno, ja slyszalem wszystko, BARDZO głośno <lol> Do dzisiaj mi dzwoni w uszach :twisted:

Sin napisał/a:
Ech... obruszylam sie jak dzika loszka.

No i po co :P
nikt - 2006-07-03, 20:01
: Temat postu: Re: no zesz...
Sin napisał/a:
Ale tez malo jestem obiektywna jak nikt :>

ze co?? ze niby nieobiektywny jestem :lol: :twisted:
Yaga - 2006-07-03, 23:46
:
Jesli bass bylo tak dobnrze slychac, to nie pozostaje mi nic innego, niz usmiechnac sie szeroko :D Bo to oznacz tylko jedno- JA NAPRAWDE GRALAM :)
stemp-logoff - 2006-07-04, 00:54
:
z tym naglosnieniem bylo jak sin mowi... kazali nam sie sciszyc... smutno mi bylo z tego powodu bo potem ledwo sie slyszalem ale czego sie nie robi dla dobra ogolu :D
buchaj - 2006-07-04, 14:11
:
Prawda jest taka, że to jak słychać wokal zależy także od wokalisty i od tego jaką ma barwę... ja się dosyć mocno drę dlatego słychać... problemy są z delikatnymi patentami. Zwłaszcza, że inne składowe są w moim głosie w mocnych patentach (dużo góry), za to w delikatnych mam niski głos i się trochę kotłuje, gubi... wtedy kapela musi mnie puszczac na pierwszy plan... taka jest zasada. Czasami robię w chacie wokal do nagra?, przychodze na próbę i koncepcja musi się zmienić i muszę się drzeć, żeby się przebić. Poza tym przydałby się kompresor i własny akustyk... ale to już inna bajka.

A małe kluby... no niestety wszystko słychać i jest za głośno, albo słychać dobrze wszystko oprócz wokalu. Na prawde o wiele ciężej jest nagłośnić kapelę metalową niż na przykład bluesik... ale i tak powiem Wam nie było źle... DB gitary trochę za cicho i chyba trochę za dużo piachu... a wokal Sin na prawdę mocny ;-)