Forum muzyczne wROCK.pl
Zespoły - HOA - Kopi Luwak EP
Dale Cooper - 2008-10-22, 00:20
: Temat postu: HOA - Kopi Luwak EP
Siemano \o/
Nagraliśmy sobie EP-kę i mamy ambitny zamiar ją wydać. Problem w tym (może niekoniecznie problem, bo od przybytku głowa nie boli tongue), że mamy dwie wersje i wciąż zastanawiamy się, która powinna ujrzeć światło dzienne. Numery można zassać pod adresem http://www.hoaband.com/index.php?action=audio2 . Tam również znajduje się sonda i można oddać swój głos na wersję, do czego gorąco zachęcam. Bardzo prosimy o przemyślane głosowanie po uprzednim wysłuchaniu kawałków w obu wersjach.
Czekamy również z nieukrywaną niecierpliwością na wszelkie opinie, komentarze i sugestie dotyczące aranżu, riffów, wokalu, tekstów, brzmienia i ogólnie całości.
Pozdrawiamy
HOA
Jars - 2008-10-22, 12:03
:
Przesłuchałem na kompie i słuchawkach - wydaje mi się że jednak X, wprawdzie lubię basowe mięsko ale w wersjach X jest wystarczające jak dla mnie i lepiej perkusję/stopkę przez to słychać, X brzmi też "bliżej" nagra? z wytwórni. Najwyraźniej widać puszczając na zmianę początki z Morning Cofee. Podoba mi się takie kombinowanie i dbanie o mix : )
Możecie tylko dać jeszcze wszystko w 1 zipie żeby 6 razy nie trzeba było klikać i poprawić linka bo kropka na ko?cu miesza. A co do kawałków - w jajecznicy sporo fajnych zmian, do reszty się jeszcze nie przekonałem ale wg mnie możecie więcej wyciągać z perkusisty - np. przejścia na 1,5 taktu skoro takiego się dorobiliście : )
Dale Cooper - 2008-10-22, 13:07
:
Dzięki za opinię
Link poprawiony, a dzisiaj wieczorem pojawi się całość w zipie
bojan - 2008-10-22, 22:17
:
Hmm
nie do ko?ca rozumiem sens opcji: "trudno powiedzieć" (wiem, czepiam się).
Dale Cooper - 2008-10-27, 22:05
:
Musimy grać naprawdę suchą muzę, skoro nikt prócz Jarsa słowa nie napisze...
Szkoda.
Rafik - 2008-10-28, 07:32
:
Zdecydowanie Y
stemp - 2008-10-29, 13:56
:
glos na Y
Jars - 2008-10-29, 22:08
:
A możecie napisać, czemu - oraz czy słuchaliście np. naprzemian kawałków HOA z innymi zespołami nagranymi "profesjonalnie"? U mnie przewaga X jest minimalna - może niech HoA napiszą, co właściwie zastosowali w miksach.
Dale Cooper - 2008-10-29, 22:49
:
Sonda będzie trwała do ko?ca października, później napiszemy czym różnią się wersje
radeck16 - 2008-11-01, 09:00
:
Wprawdzie już pierwszy listopada, ale chyba można się wypowiedzieć, co? ;]
Według mnie lepsze są wersje Y, tylko mają ciut za dużo góry (brzmią odrobinę za jasno). Wersje te - jak na moje ucho - są bardziej przestrzenne, mocniejsze i więcej w nich brudu
Testowałem na dwóch parach słuchawek (Philips HP195 i jakieś tanie Sony) i głośnikach komputerowych Creative T20. Wiem, wiem - nie jest to sprzęt najwyższej klasy, ale znam go dosyć dobrze, dlatego zabieram głos ;]
Napiszcie, z jakich pluginów korzystaliście przy masteringu, pleeeeeeeaaaseeee!!!!
Dale Cooper - 2008-11-01, 13:15
:
Dzięki za opinie, sonda potrwa do jutra wieczorem.
Yaro - 2009-01-27, 21:51
:
Nowy layout i kawałki na myspace!, Zapraszam
http://www.myspace.com/hoaband